Choď na obsah Choď na menu
 


Interview

Ako to začalo?

Podobne ako u iných. V snahe mať z dovoleniek a z rodinných udalostí na pripomenutie niečo, čo oživí spomienky (pamäť je totiž krátka) som si kúpil prvý foťák. Tak ako napredovala technika, zvyšovali sa aj moje nároky na technickú kvalitu fotografií, takže prišlo rozhodnutie kúpiť zrkadlovku. Tým sa to všetko začalo. Prepadol som fotografii. Začal som študovať teóriu a postupne sa prepracovávať aj k praktickým  skúsenostiam. Začal som fotografovať kvôli cestovaniu, dnes by sa dalo povedať že cestujem kvôli fotografovaniu. Kruh sa uzavrel.

Prečo fotím?

Zdanlivo jednoduchá otázka, na ktorú nie je vôbec jednoduché odpovedať. Okrem už spomenutých dovolenkovo-rodinných dokumentačných dôvodov, to bude asi potreba niečo tvoriť. Dôležitú úlohu zohráva aj fakt, že ma fotenie motivuje prekonať samého seba ísť na túru do hôr, prípadne sadnúť do rogala.

Čo fotím?

Vlastne čokoľvek. Nenechám si ujsť žiadnu príležitosť. Mojimi najčastejšími námetmi sú architektúra, krajina, príroda, občas aj koncerty a ľudia. Rád fotím nočné scény, fascinuje ma infrafotografia. Nevenujem sa ateliérovému foteniu a inscenovanej fotografii.

baner-3.jpg